Misschien herken je het nog van je mobiele telefoon of andere apparaten met een accu. In het begin kun je er uren mee vooruit, maar na een paar jaar wordt dit minder. De accu gaat sneller leeg en is dus aan het verzwakken. Daarom zijn er maar weinig elektronica merken die werken met een vermogensgarantie, ook wel prestatie garantie genoemd. Het zou namelijk betekenen dat je garantie hebt op de prestaties van je apparaten.

AEG zonnepanelen prestatie garantie

Hoe zit het dan met vermogensgarantie bij zonnepanelen?

Een investering in zonnepanelen is voor de lange termijn. Daarom is het in de solar industrie dus gebruikelijk om als fabrikant te melden wat je vermogensgarantie op je zonnepanelen is. Uitvoerig testen bepaald deze garantie en wordt uitgedrukt in jaren. De garantie gaat om het kunnen blijven leveren van het maximale wattpiek vermogen. Meer hierover lees je in deze blog.

Ik heb een paneel zonder vermogensgarantie, kan dat?

Het niet vermelden van vermogensgarantie duidt over het algemeen op een goedkoper soort paneel. Fabrikanten van deze panelen hebben vaak te kampen met het snel teruglopen van het maximale vermogen van de panelen. Hierdoor wordt het niet vermeld.

Wat is de vermogensgarantie van AEG zonnepanelen?

Bij AEG zonnepanelen geven we per paneel duidelijk aan wat de vermogensgarantie is. De garantie kan verschillen per paneel, omdat deze soms van een ander materiaal gemaakt zijn en dus fysiek van elkaar verschillen. Zo heb je bij AEG bijvoorbeeld de keuze tussen monocrystalline en Glas-glas zonnepanelen.

De Glas-glas panelen zijn speciaal ontwikkeld voor de ruwste omstandigheden. Deze hebben dan ook de hoogste prestatiegarantie, tot wel 30 jaar. Monocrystalline en monocrystalline full black zonnepanelen hebben over het algemeen zo’n 25 jaar vermogensgarantie.

Meer over de AEG garantie vind je op https://www.solarsolutions-ws.com