Het doel van AEG zonnepanelen is om energie van de zon om te zetten in bruikbare energie voor in je dagelijkse leven. Wat dat precies oplevert berekenen we in Wp (wattpiek). Het AEG productportfolio bestaat uit verschillende wattpiek panelen. Wat is nu precies het verschil tussen deze, op het eerste gezicht ook gelijkwaardige, zonnepanelen?

Wattpiek uitgelegd

Je weet natuurlijk dat de zon niet altijd schijnt, maar ook dat er zelfs op een zonnige dag verschil is in zonnesterkte. In de meest ideale situatie, als de zon dus zonder blokkades kan schijnen, levert dit via zonnepanelen de meeste stroom op. Wattpiek laat dus zien hoeveel stroom er maximaal opgewekt kan worden.

Wat zijn de verschillen?

Goedkopere zonnepaneel merken maken vaak panelen die maximaal 275 tot 320 Wp op kunnen brengen. Kwalitatieve merken zoals AEG hebben ook zonnepanelen van 330, 350 en zelfs tot 370 Wp. Deze panelen leveren dus veel meer stroom op met vaak dezelfde grootte panelen.

AEG goedkope installatie zonnepanelen

Welk zonnepaneel voor jou?

Een simpele rekensom laat je zien dat er een groot verschil is tussen een 275 Wp en een 370 Wp zonnepaneel.
Je kunt dit dus voor je eigen situatie in je voordeel laten werken. Heb je bijvoorbeeld een klein dak, maar wil je wel gebruik maken van zonne-energie, dan is het verstandig om panelen te kiezen meteen zo hoog mogelijk wattpiek. Zo heb je minder panelen nodig, voor dezelfde opbrengst.

Heb je genoeg ruimte op je dak, maar verbruik je veel energie? Dan is ook de keuze voor een hoge opbrengst per paneel verstandig.

Prijsverschil

Ben je je aan het oriënteren op zonnepanelen, dan vraag je je waarschijnlijk al snel af wat precies het verschil is tussen de vele uiteenlopende prijzen van panelen. Dan is kwaliteit en het aantal wattpiek waarschijnlijk het verschil. Een paneel met minder opbrengst is vaak goedkoper dan een met meer Wp.

Een installateur weet wat je precies nodig hebt

Om zeker te weten dat je de juiste panelen, voor jouw dak en jouw situatie krijgt kun je het best een ervaren installateur raadplegen.

Vraag je meerdere zonnepaneel installatie offertes op, let dan wel goed op de verschillen in Wp (wattpiek) van de panelen. Hier kan een groot verschil in prijs in zitten, maar door het lezen van dit artikel weet je dat goedkoop niet altijd de beste keuze is als het gaat om zonnepanelen.